OM: Waslijst aan bewijs tegen verdachten 4-voudige moord (UPDATE)

Dinsdagochtend stonden de 3 verdachten van de 4-voudige moord in Enschede voor het eerst in de rechtbank voor een inleidende zitting. Volgens het Openbaar Ministerie is er een waslijst aan bewijs, waaronder dna op kogelhulzen.

Ook zouden er bloedsporen van slachtoffer Tuan Nguyen zijn gevonden in de Volkswagen Golf van de jongste verdachte, de 30-jarige Denis A. aldus RTV Oost. Het Openbaar Ministerie denkt ook dat zijn broer Dejan (32) en zijn vader Camil A. betrokken zijn bij de moordpartij op 7 november 2018. Ze zijn alledrie gezien in een auto in de buurt van de plaats delict. Een afdruk van de schoenzool van een van de twee zoons is volgens justitie terug gevonden in een plas bloed van een van de slachtoffers.

Zwijgrecht

Tor grote frustratie van de nabestaanden beriepen de verdachten zich op hun zwijgrecht. De gemoederen liepen hoog op tijdens de rechtszitting. Daarbij probeerden enkele familieleden de verdachten te bespugen en riepen ze verwensingen naar het drietal. De advocaat van Camil A. gaf aan dat zijn cliënt mogelijk bereid zou zijn om te gaan verklaren. Het OM is van mening van vader Camil A. gezocht zou hebben naar wapens.

Verliefd

Naast de vader en zijn 2 zonen zijn er in deze zaak ook nog 3 Brabantse verdachten die de wapens geleverd zouden hebben. Het gaat om de 38-jarige Zizi W., een vrouw uit Breda, en 2 mannen uit St. Willebrord, vader Arie en zoon Dennis van D.. Volgens haar advocaat zou uit de uitspraken van de vrouw tegen een politie-infiltrant hooguit kunnen worden afgeleid dat de vrouw verliefd was op Dejan A. en dat ze hem had willen helpen met het verwerven van wapens zonder te weten waarvoor die bestemd waren.

Bloedspatonderzoek

De volgende zitting is op 24 mei. Er moet nog veel onderzoek worden gedaan, onder andere naar de schotbanen van de kogels en bloedspatonderzoek. De verwachting is dat alle onderzoeken in de herfst van dit jaar zijn afgerond.

Slachtoffers

Bij de moordpartij in een pand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede kwamen vier mannen om het leven: Artur Sargsyan (34); Maijkel Akfidan (27); Tuan Nguyen (43); Max Klaassen (62). Sargsyan en Nguyen waren bekenden van de politie. Het motief van de moord ligt mogelijk in het feit dat Artur Sargsyan foute wietstekjes heeft geleverd.