Justitie: ‘wie niet horen wil, moet voelen’

De inval in een Enschedese woning waar Satudarah-kopstuk Michel Boer verbleef was volgens justitie om sporen te zoeken in het onderzoek naar het eerdere gooien van een handgranaat in die woning. En ook omdat Satudarah weigerde mee te werken aan het politieonderzoek.

Wapenbezit

Dat bleek vrijdag op de zitting bij de rechtbank in Almelo tegen Michel Boer (52), Laurence S. (43),  Mitchell van H. (23) en de Roemeense Iuliana N. (26), aldus TC/Tubantia. Zij worden verdacht van verboden wapenbezit.

In mei deed een arrestatieteam een inval in een met gepantserde deuren beveiligde woning waar Michel Boer veel zou verblijven maar officieel de woning was van Laurence S.. Zowel Boer als S. werden daar aangehouden, net als twee vrouwen. Er werd een aantal vuurwapens aangetroffen. Boer is inmiddels internationaal gesignaleerd, maar dat was toen nog niet het geval.

Handgranaat

In december 2016 gooiden onbekenden een handgranaat naar binnen in de hal van de woning. De politie ging ervan uit dat die aanslag mogelijk voor Boer was bedoeld.

In het onderzoek wilden noch Boer, noch andere personen van Satudarah Eastside meewerken met de politie. De club kondigde wel aan de dader zelf op te gaan sporen en loofde ook een beloning uit voor de gouden tip.

Uitgesteld

De officier van justitie zei donderdag dat het politie te doen was om het vinden van de resultaten van het eigen onderzoek van Satudarah. Het politie-onderzoek zat op dood spoor. ‘Wie niet horen wil, moet voelen’, sprak de officier van justitie.

De strafzaak voor wapenbezit tegen de vier verdachten is door de rechtbank uitgesteld. Het Openbaar Ministerie stuurde pas dinsdag nieuwe dossierstukken naar de verdediging. Karin Blonk, advocaat van Boer, zei zich te ergeren aan de ‘rommelige’ wijze waarop het Openbaar Ministerie zich in de zaak gedraagt.

Blonk uitte eerder kritiek op de in haar ogen buitensporig gewelddadige manier waarop de politie een inval deed in de woning van Boer in Alstätte (D), waar alleen zijn vrouw en kinderen sliepen:

Satudarah-man betaalt voor opruimen honden

‘Politie schiet 20 keer op woning met kinderen’ (UPDATE)