OM wil 1,7 mio van autofamilie (VIDEO)

Het Openbaar Ministerie vordert in het kader van de pluk-ze-wetgeving ruim 1,7 miljoen euro van de familie R. van auto-ondernemer Robbin R. uit De Kiel bij Emmen. Justitie stelt dat dit geld zou zijn verdiend met wietteelt. Er is vrijdag regiezitting in de zaak is voor de rechtbank in Groningen, aldus het Dagblad van het Noorden. 

Softdrugs

In juli 2013 werd een ondergrondse kwekerij bij de woning van de familie ontdekt. De verdachten waren de ouders van Robbin R. (22). Robbin R. (22) kwam als 15-jarige landelijk in het nieuws omdat hij de jongste auto-handelaar was, hij handelde in minicars en later in “echte” auto’s. Robbin R. houdt vol onschuldig te zijn en niets van de wietteelt te hebben gemerkt. Hij werd wel samen met zijn moeder en stiefvader aangehouden op verdenking van de handel in softdrugs. Hij is niet verdacht van wietteelt maar wel van faillissementsfraude.

Ondeugdelijke boekhouding

Hij was directeur van autobedrijf Zwaluw (Autoskala in Assen). De curator stelde vast dat er sprake was van een ondeugdelijke boekhouding en paulianeus handelen. Er zouden tientallen auto’s uit de failliete boedel zijn gehaald en de curator zou geen inzage in de boeken hebben gehad. Robbin R. heeft altijd ontkend iets met de wietteelt te maken te hebben. De professioneel ingerichte kwekerij bevind zich onder zijn woning. R. zat net als zijn ouders twee weken vast. Behalve Robbin R. en zijn ouders staan nog twee personen terecht die een rol zouden hebben gespeeld bij de fraude.