OM wil celstraf voor klanten prostituee

Het Openbaar Ministerie heeft voor de rechtbank in Utrecht celstraf geëist tegen twee Amersfoortse loverboys maar ook tegen twee klanten van het 17-jarige slachtoffer.

Hotelkamers

Dat meldt RTV Utrecht. De Amersfoortse hoofdverdachten zijn mannen van 21 en 22 jaar. Volgens het OM hebben ze hun 17-jarige slachtoffer aangezet tot prostitutie door namens haar een advertentie op internet te zetten. Ze boekten ook hotelkamers om met klanten af te spreken. Haar verdiensten pakten ze af.  Tegen het tweetal eist de officie van justitie bijna anderhalf en bijna twee jaar.

Ontucht

De twee klanten zijn een 29-jarige man uit Hooglanderveen en een 38-jarige man uit Urk. Ze spraken via een tussenpersoon af met het meisje. Tegen hen is de eis respectievelijk een maand en drie maanden naar de gevangenis. In Nederland zijn klanten van hoeren, in tegenstelling tot bijvoorbeeld in Zweden, niet strafbaar. Het Openbaar Ministerie vindt dat deze klanten wel kunnen worden vervolgd omdat de mannen verdacht worden van ontucht met een minderjarige.