OM wil hogere straf voor Badr Hari

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep drie jaar cel geëist tegen kickbokser Badr Hari. Dat is meer dan het dubbele van wat in de eerdere rechtszaak de rechtbank oplegde voor zware mishandelingen waar hij van wordt verdacht. 

Gevangenneming

In eerste aanleg had het Openbaar Ministerie vier jaar cel, waarvan één voorwaardelijk geëist. De rechtbank maakte er anderhalf jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, van. Zowel het OM als Hari gingen in hoger beroep. Badr Hari is nu op vrije voeten. De advocaat-generaal bij het gerechtshof  in Amsterdam vorderde tevens gevangenneming van Badr Hari op de laatste zittingsdag, vrijdag. Hari moet in zijn ogen direct naar de gevangenis omdat hij vreest dat Hari, die in Marokko woont, zijn straf zal ontlopen.

Klap

De behandeling van de veelbesproken feiten door het gerechtshof was veelal een herhaling. Het OM vindt nu meerdere mishandelingen door Hari in het Amsterdamse uitgaansleven bewezen. Allereerst die van zakenman Koen Everink tijdens Sensation White in de Amsterdam Arena in juli 2102. Badr Hari heeft in de rechtszaal zijn excuses aan Koen Everink aan maar tekende aan dat hij Everink slechts één klap heeft gegeven. Everink sprak ter zitting als slachtoffer, hij zei dat te betreuren.

Zie berichten over de zittingen in eerste aanleg:

Badr Hari: één jaar cel

Badr Hari belooft beterschap

Badr Hari en Ferhat Y. wijzen naar elkaar

Badr Hari wil vrijspraak

Vaderlijke raad voor Badr Hari

De kansen van Badr Hari

Onbekend “slachtoffer” Badr Hari opgespoord

Alle berichten over Badr Hari.