OM wil serie-aanrander 3 jaar opsluiten

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag drie jaar gevangenisstraf geëist tegen Ferdinand K., die ervan verdacht wordt een reeks aanrandingen in Utrecht te hebben gepleegd. Verder wil het OM dat hij tbs met dwangverpleging krijgt. Zes vrouwen werden slachtoffer van de man.

De aanrandingen vonden plaats in Utrecht en omgeving in de herfst van 2015. De man sleurde vrouwen van hun fiets en betastte borsten, billen en greep zijn slachtoffers in hun kruis. In een geval ging hij met zijn hand in de onderbroek van een slachtoffer. Hij heeft de vergrijpen bekend, maar voerde aan dat hij steeds dronken was toen hij de vrouwen lastig viel.

Recidive

Ferdinand K. is een recidivist. Hij werd in 1998 en in 2000 wegens zedenmisdrijven gestraft en kreeg daarbij ook een tbs-behandeling opgelegd. Het ging toen om twee verkrachtingen en een poging.

Slachtoffers

Tijdens de zitting kwamen ook de vrouwen aan het woord die het slachtoffer van K. werden. Een van hen verklaarde huilend volgens RTV Utrecht: “Ik kon niet meer alleen zijn na de aanranding. Werken ging niet meer. Ik ben boos. Dit is een gebeurtenis die ik niemand toewens. Het verandert je onbezorgde leven totaal.”

Berouw

De 40-jarige verdachte toonde berouw van zijn daden. “Ik heb er veel spijt van. Ik baal ervan dat ik geen hulp heb ingeroepen”, zo sprak hij in de rechtszaal. K. zou gefrustreerd zijn door het kwijtraken van een baan en het niet kunnen krijgen van een relatie.

De rechtbank doet op 1 augustus uitspraak.