OM wil vrijspraak zaak kapmes-mishandeling

Het Openbaar Ministerie in Breda heeft voor de rechtbank integrale vrijspraak gevraagd voor twee Poolse mannen die werden beschuldigd van betrokkenheid bij mishandelen van een landgenoot met een groot kapmes op 17 mei 2014 in Woensdrecht.

Spoorloos

De zaak sleepte lang voort, mede omdat pogingen om twee andere verdachten voor de rechter brengen steeds faalden. Ze zijn nog spoorloos. De eis van het OM kwam volgens BN/De Stem. Drie Polen begaven zich op de bewuste dag naar dat pand om de huurder stevig toe te spreken over een geschil. De huurder zou het pand moeten verlaten. De eigenaar van het pand zou de opdrachtgever zijn.

Machete

Ze bellen aan bij de woning en als er wordt open gedaan wordt er flink op hoofd en lichaam van het slachtoffer ingehakt met een kapmes. Het OM gelooft inmiddels niet meer dat de eigenaar van het pand de opdrachtgever voor de mishandeling gaf. Eén van de twee voortvluchtige Polen zou plotseling een 50 centimeter lange machete onder zijn jas vandaan hebben gehaald. Het OM gelooft dat de tweede verdachte alleen het huis heeft aangewezen en dat er sprake was van een geplande intimidatie maar niet van geplande mishandeling. Het OM spreekt van een ‘eenmansactie’.