OM zoekt het grote publiek

Het Openbaar Ministerie heeft besloten dat er beter contact gemaakt moet worden met het grote publiek zodat de boodschap van het OM beter over het voetlicht kan komen. Een stap daartoe is de deelname van een officier van justitie aan het programma RTL Boulevard. Officier van justitie Susanne Terporten zal vanaf vandaag regelmatig aanschuiven aan de desk van het programma, naast misdaadverslaggever John van den Heuvel en advocaat Bram Moszkowicz. Terporten is persofficier in Utrecht.

(foto RTV Utrecht)

De heengaande voorzitter van het College van procureurs-generaal Harm Brouwer is een voorstander voor meer profilering via massamedia, schrijft De Telegraaf, en ook de komende man Herman Bolhaar staat achter het initiatief. ‘Het is van groot belang om in contact te blijven met de samenleving’.

Volgens Susanne Terporten gaat zij bij RTL Boulevard vooral een toelichting geven op strafzaken, die veel in het nieuws zijn.

Terporten: ‘Er zal best kritiek zijn op het besluit om aan te schuiven, maar het kan nooit kwaad als leden van de rechterlijke macht uit hun ivoren toren komen.’