Omar Lkhorf opgepakt voor liquidatie Yakhlaf

De politie verdenkt Omar Lkhorf van het opdracht geven van de liquidatie van Chahid Yakhlaf (foto), op 31 december 2015 in Kerkdriel. De rol van Lkhorf als opdrachtgever zou blijken uit gegevens van PGP-telefoons die zijn verkregen bij het onderzoeken van de servers van Ennetcom. Lkhorf is inmiddels aangehouden door de politie.

Veel criminelen lieten hun versleutelde communicatie verlopen via bovengenoemde servers. Lkhorf zou via encrypted PGP-Blackberries contact hebben onderhouden met de vermoedelijke schutters Hicham M. en Mohamed H. Dat meldt het Parool, dat bij een inleidende zitting tegen de twee schutters aanwezig was.

Eitje

Mohamed H. (1990) uit Rotterdam wordt ook wel Eitje genoemd. Hij werd begin november aangehouden in zijn cel in Alphen aan den Rijn – hij zat al vast voor een ander delict. Enkele dagen voor zijn aanhouding werd kickbokser Hicham M. (1994) al aangehouden in Purmerend. Beide vermoedelijke schutters zitten nog steeds vast.

Groep Benaouf A.

Omar Lkhorf is een bekende in de Amsterdamse onderwereld. Hij wordt gerekend tot de groep rond Houssine A. en Benaouf A. die op voet van oorlog leeft met de vertrouwelingen van Gwenette Martha. Het conflict tussen beide partijen wordt algemeen gezien als de oorsprong van de zogenaamde Amsterdamse Mocro oorlog. Youssef Lkhorf, de broer van Omar, werd in 2012 geliquideerd in de Staatsleidenbuurt.

Vergissing

Omar Lkhorf zou zelf ook doelwit zijn geweest van een liquidatie. Op 13 juli 2014 werd per vergissing de onschuldige Stefan Eggermont doodgeschoten in zijn Fiat Punto. Volgens verschillende bronnen zouden de kogels zijn bedoeld voor Omar Lkhorf die in een zelfde soort auto reed.

Liquidatie Chahid Yakhlaf

Chahid Yakhlaf werd op Oudejaarsdag 2015 van korte afstand onder vuur genomen met automatische wapens terwijl hij met zijn auto het terrein van de camping waar hij verbleef verliet. Yakhlaf overleed korte tijd later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Chahid Yakhlaf was een bekende van de politie en overleefde een eerdere aanslag op zijn leven. Hij werd gerekend tot de kopstukken van de ‘Mocro Maffia’ en was een vertrouweling van Gwenette Martha die in mei 2014 in Amstelveen werd geliquideerd.