Omstanders zagen liquidatie Jaïr Wessels

Volgens de politie was ‘een aantal omstanders’ afgelopen vrijdag in Breukelen om ongeveer 15.00 getuige van de liquidatie van de 30-jarige Jaïr Wessels doodgeschoten. Het slachtoffer zat op dat moment in zijn auto die geparkeerd stond bij het NS-station.


Seat Leon

In Opsporing Verzocht werd gemeld dat de getuigen zagen hoe de schutter er vandoor ging in een zwarte Seat Leon, met kenteken 83-RRG-3. Die auto was ruim twee weken eerder zijn gestolen, vanaf de Nicolaas Beetsstraat in Utrecht.  De Seat Leon scheurde weg in de richting van de McDonald’s.

De politie zegt dat het niet duidelijk is of de dader via de A2 is gevlucht of over een binnenweg. De eindbestemming was in Loenersloot. Daar is de Seat rond 15.30 aangetroffen op een parkeerplek aan de Slotlaan. De politie denkt dat de schutter daar is overgestapt in een andere auto.

Motief

Er zijn nog geen concrete aanwijzingen over het motief. De politie is onderzoekt nog of het slachtoffer een conflict had en wie zijn mogelijke vijanden zijn. Ook is nog niet duidelijk waarom Wessels die vrijdagmiddag bij station Breukelen was en of hij daar iemand heeft ontmoet of zou ontmoeten.

De politie is met name op zoek naar één getuige: een blonde vrouw die bij een donkerkleurige geparkeerde auto hebben gestaan dichtbij Wessels en naar hem zou hebben gekeken.