Ondanks spijt toch 15 jaar cel na roofoverval

Een 38-jarige man is ook in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar vanwege doodslag op een bejaarde man in april 2006 in Gennep (Limburg). De man pleegde toen met twee anderen een roofoverval op twee bejaarde broers. De oudste broer werd meerdere keren met een revolver op zijn hoofd geslagen en is uiteindelijk overleden aan de verwondingen. De 38-jarige verdachte zei in hoger beroep dat hij spijt had van zijn daad en heeft volledig meegewerkt aan het onderzoek, maar het hof oordeelde net als de rechtbank dat de man 15 jaar moet zitten.

 

Op 13 april 2006 besluiten drie mannen een overval te plegen op een woning van twee bejaarde broers in het Limburgse Gennep. Ze hebben de informatie dat daar geld en wapens in de woning aanwezig zijn. De 38-jarige verdachte heeft tijdens de overval de oudste broer een aantal keren met een revolver op zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer overlijdt aan de gevolgen van de verwondingen.

De rechtbank in Roermond heeft de man in 2010 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. Nu in hoger beroep wilde de man strafvermindering. Onder meer omdat hij volledig aan het onderzoek heeft meegewerkt en omdat hij spijt heeft betuigd. Voor het hof kwam de spijtbetuiging na zes jaar een beetje laat en ook de andere aangevoerde omstandigheden hebben niet tot een strafverlaging geleid. 

Hij is ook in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar wegens doodslag tijdens de roofoverval.