Ondergedoken ‘ontvoerder’ opgepakt bij MC-lid

De politie heeft dinsdag een 20-jarige man uit Groesbeek aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een ontvoering en verboden wapenbezit. Hij werd al gezocht in een langer lopend onderzoek naar een ontvoering die verband houdt met een grote wietkwekerij in Dodewaard.

Bedreigd

In die zaak zijn zes mannen uit Nijmegen aangehouden, die op 3 februari voor de rechter moeten verschijnen. Kort na het oprollen van de kwekerij in Dodewaard, werd in Nijmegen een familielid van één van de verdachten bedreigd en ontvoerd. Enkele dagen later werd een Nijmegenaar in de Lijnbaanstraat ontvoerd. Hij werd door enkele mannen in hun auto meegenomen en bedreigd.

Eerdere aanhoudingen

De politie heeft op 13 januari al drie verdachten aangehouden die in verband worden gebracht met de ontvoeringen. Twee van deze drie verdachten zijn lid zijn van MC No Surrender. De 20-jarige Groesbeker die dinsdag is aangehouden, is ook lid van No Surrender. De man hield zich schuil bij een ander lid van de motorclub in Oss, waar hij ook is aangehouden. De politie zet het onderzoek voort en doet op dit moment geen verdere mededelingen.