Ondergronds bankieren in WFC

Volgens de politie houdt een aantal ondernemers in toren 3 van het WFC zich bezig met ondergronds bankieren. De politie Amsterdam-Amstelland heeft daarom woensdagochtend bij een grootscheepse controle tegen ondergronds bankieren in het World Fasion Centre in Amsterdam, zes personen aangehouden en een grote hoeveelheid contant geld in beslag genomen. De inval begon omstreeks tien uur toen rechercheurs samen met medewerkers van de Belastingdienst, Arbeidsinspectie en Vreemdelingendienst, toren 3 van het WFC binnengingen. Ondersteund door de directie van het WFC onderwierpen controleploegen, op basis van eerder verkregen informatie, geselecteerde bedrijven aan een controle.

Buiten het complex hield de politie een omvangrijke verkeerscontrole om verdachte personen die het WFC toch ongezien wisten te verlaten, staande te houden. Naast een kleine honderd personeelsleden werden ook geld-, drugs- en explosievenhonden ingezet.

De gezamenlijke actie is erop gericht het WFC te ontdoen van criminele praktijken. Aanleiding voor het onderzoek vormt een aantal recente geweldsincidenten. Een winkel is beschoten en bij een andere bedrijf ging en granaat door de ruit.

Volgens de politie werkten sommige ondernemers niet mee aan onderzoek naar het geweld.

‘De controles in het WFC maken onderdeel uit van een uitgebreide aanpak van Politie en Justitie om criminelen uit de anonimiteit te halen en verdere vermenging van onder- en bovenwereld te voorkomen’, zegt recherchechef Jouke de Jong.

Lees ook:

Derde aanslag op winkel WFC 

‘Explosief’ in winkel gegooid (update video) 

Ondergronds bankieren in Abcoude