‘Ondernemingsraad twee dagen in Amstel Hotel’

Eén van de feestjes waarvoor de afgetreden voorzitter van de centrale ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie, Frank Giltay, zich mogelijk voor de rechter moet verantwoorden was een tweedaags verblijf in het Amstel Hotel in Amsterdam.

Amstel

De Telegraaf beschrijft dit evenement, naar aanleiding van een te voeren rechtszaak wegens wanbetaling van een feest-organisator die mogelijk nog 25.000 euro van de Nationale Politie tegoed heeft.

In het Amstel nuttigden op 29 december 2015 twintig politiemensen van de COR met partners in de Stadhouderszaal een zesgangen-diner. Bij de gelegenheden zaten verschillende politiemensen geïnformeerd aan tafel. Het diner werd begeleid door volkszangers en musicalzangers van de B-garnituur. Na de nacht te hebben doorgebracht bezochten de politiemensen de volgende dag ook het Kerstcircus in Theater Carré.

Rotterdam

Op 15 december 2015 liet een gezelschap van de COR zich onthalen op hotelboot SS Rotterdam. Dat werd opgeluisterd met een rondvaart door de Rotterdamse haven en een diner waar dezelfde artiesten van B-garnituur optraden.

Eén en ander maakt deel uit van de aangifte die is gedaan tegen Frank Giltay, toen voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad (COR). De verdenking is dat hij voor honderdduizenden euro’s declareerde voor kleding, reisjes, diners en feesten. Het ministerie van Justitie doet een eigen onderzoek naar de affaire.