Vuurwerk: onderzoek betrokkenheid “Polletje”

De politie in Amsterdam doet onderzoek naar het vuurwerkincident tijdens de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle van afgelopen zondag in de Kuip in Rotterdam. Volgens de Telegraaf richt het onderzoek zich op de mogelijke betrokkenheid van de bekende crimineel Martin van de P., alias “Polletje”.

Van de P. werd in 2000 in eerste aanleg veroordeeld tot levenslang voor betrokkenheid bij de viervoudige moord in een seksclub in Haarlem, maar in hoger beroep werd zijn straf verlaagd tot vijftien jaar cel.

Moordaanslag

Inmiddels is “Polletje” weer een tijdje op vrije voeten. In 2012 ontsnapte hij nog aan een moordaanslag in Badhoevedorp, waarbij Remco Hillegers om het leven kwam. Langzamerhand liet “Polletje” zich ook weer meer zien bij voetbalclub Ajax. Volgens de berichtgeving in de Telegraaf ergert de politie zich al maanden mateloos aan de aanwezigheid van Polletje bij officiële vergaderingen tussen Ajax en de politie over risicowedstrijden.

Afpersing

Ook zou de politie informatie hebben over dat “Polletje” medesupporters binnen de club afperst. De politie doet nu onderzoek naar de betrokkenheid van “Polletje” bij het vuurwerkincident (beelden) van afgelopen zondag tijdens de bekerfinale, wat een doelbewuste actie van de harde kern van Ajax zou zijn.