Onderzoek bloedsporen Jelle Leemans

Volgens Omroep Brabant is de technische recherche woensdag in Roosendaal voor de derde dag bezig met sporenonderzoek in het voormalige huis van Eduard F., een van de twee verdachten van de moord op Jelle Leemans (27) uit België.

Folie

Volgens het Openbaar Ministerie in Breda wordt met In het belang van het onderzoek wordt niets medegedeeld over de resultaten. De politie begon maandagochtend met het onderzoek in het huis aan de Julianastraat in Roosendaal. Er is ook een speurhond ingezet. Dinsdag zijn alle ramen met zwart folie afgeplakt zodat bloedsporen die met luminol oplicht kunnen worden gevonden. Het huis is eerder dit jaar ook al onderzocht.

Rumst

Leemans al bijna een jaar spoorloos. De 42-jarige F. uit Rijsbergen is in september samen met Roosendaler Francois van V. gearresteerd voor betrokkenheid bij de verdwijning van Leemans. Deze vertrok op 21 november vorig jaar uit Rumst in België naar een afspraak in Roosendaal. Sindsdien is hij spoorloos. De recherche gaat ervan uit dat hij niet emer in leven is.

Baby

De twee verdachten zijn in 2011 opgepakt voor gijzeling van een Belgische moeder en haar baby, in de Julianastraat in het hetzelfde huis waar sinds maandag onderzoek wordt gedaan. Bronnen zeggen tegen Crimesite dat de politie Eduard F. verdenkt van betrokkenheid bij de moord op John Wassink. De 45-jarige Wassink is in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 juli doodgeschoten in zijn woonwagen die op het terrein stond van zijn autobedrijf aan het Spectrum in Roosendaal.