Onderzoek brandstichting Waalre gestaakt

Het onderzoek naar de brandstichting in het gemeentehuis van Waalre, in 2012, is doodgelopen en gestaakt. Openbaar Ministerie in Den Bosch maakte maandag bekend dat ‘de actieve fase van het onderzoek’ is beëindigd. Dat betekent dat er geen onderzoek meer wordt gedaan totdat er nieuwe informatie binnenkomt.

Monitoren

De politie zal volgens het Openbaar Ministerie ‘permanent monitoren’ of er aanleiding is om het onderzoek voort te zetten. Het gemeentehuis in Waalre werd in de nacht van dinsdag 17 juli op woensdag 18 juli 2012, nagenoeg volledig verwoest door de brandstichting nadat twee brandende auto’s tegen het gebouw waren geplaatst.

Beloning

Binnen het onderzoek zijn drie mannen, een 39-jarige man uit Sint-Michielsgestel en twee Eindhovenaren van 40 en 51 jaar aangehouden op verdenking van de brandstichting in het gemeentehuis en de diefstal van twee auto’s. De drie mannen zullen hiervoor niet vervolgd worden tenzij er nieuwe informatie binnenkomt over de verdenkingen. Er waren ook beelden met daders van de brandstichting beschikbaar. Er staat nog steeds een uitgeloofde beloning van 50.000 euro open, aldus het Openbaar Ministerie.

Zie ook:

OM laat andere verdachte aanslag Waalre gaan

50.000 euro voor gouden tip Waalre

Derde verdachte “Waalre” gepakt

Verdachten brandstichting Waalre vast

Arrestatie aanslag gemeentehuis Waalre (UPDATE)

25.000 euro voor tip brand Waalre