Onderzoek dood Everink duurt langer

Het Openbaar Ministerie en de politie hebben meer tijd nodig voor het onderzoek naar de dood van zakenman Koen Everink. Hoofdverdachte Mark de J. moet langer blijven zitten in afwachting daarvan. Dat bleek vanochtend tijdens een pro-forma-zitting in de zaak bij de rechtbank van Utrecht.

Er is meer onderzoek nodig naar de stappenteller op de telefoon van Mark de J. De data zouden niet overeenkomen met zijn verklaringen. Ook moeten de messen waarmee Everink is neergestoken nader worden onderzocht.

Nabestaanden van Everink en de verdachte tenniscoach waren vandaag aanwezig in de rechtszaal. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak zou pas volgend jaar februari van start kunnen gaan, verwacht Justitie. Het politieonderzoek wordt naar verwachting in november afgerond.

Vertraging

De advocaat van Mark de J., Pieter Hoogendam, vindt  dat Justitie het proces onnodig vertraagt. “Zo kan het wel tot volgende zomer duren”, zei hij tijdens de zitting vanochtend. Hij wil ook dat het psychologische onderzoek naar zijn cliënt zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. De advocaat betoogde opnieuw dat zijn cliënt niet de moordenaar van Everink is. De werkelijke daders van de moord zouden nog altijd vrij rondlopen, stelt de advocaat. De J. houdt nog steeds vol dat hij op de avond van de moord door vier mannen is ontvoerd. De loopbaan van Mark de J. als tenniscoach is volgens zijn advocaat verwoest. De J. trainde de Nederlandse proftennisser Robin Haase.

Voetbal

Mark de J., die op Schiphol werd gearresteerd om de moord op Koen Everink, was de laatste persoon die Everink in leven zag. De J. keek samen met Everink alleen op tv naar de voetbalwedstrijd Feyenoord-AZ. De volgende ochtend werd Everink vermoord in zijn keuken gevonden door een buurman. De J. was een persoonlijke vriend van Everink. Hij bezocht die week nog twee keer eerder de villa in Bilthoven. Na de moord werd de De J. door de recherche als getuige verhoord. De tennistrainer had zichzelf bij de politie gemeld. Hij zei toen dat hij direct na het kijken van de voetbalwedstrijd naar huis was gegaan, maar rond de villa nog wel verdachte personen te hebben gezien.

Zie ook:

Reconstructie moord Everink

Moord op Koen Everink voor de rechter

Mark de J. ontkent moord Everink

Politie zoekt naar horloge Koen Everink

‘Verdachte had al langer conflict met Everink’