Onderzoek gelddiefstal snel afgerond

De politie hoopt binnen enkele maanden het onderzoek naar de grootschalige diefstal van bankbiljetten uit de Haarlemse gelddrukkerij Joh. Enschede af te ronden. Dat heeft een woordvoerder van de politie Noord-Holland donderdag aan Crimesite gezegd.

Getuigen

Crimesite bracht in februari van dit jaar naar buiten dat er een strafrechtelijk onderzoek naar diefstal van eurobiljetten gaande was. Dat onderzoek loopt momenteel nog steeds. Er zijn ‘veel getuigen’ gehoord. Binnenkort worden er nog nieuwe getuigen gehoord en sommige getuigen worden opnieuw gehoord, aldus de politiewoordvoerder.

Er is ook dactyloscopsich onderzoek gaande naar vingerafdrukken en andere sporen. Er wordt een periode van een aantal jaren onderzocht.

Geen verdachten

Er zijn in het onderzoek nog geen verdachten in beeld gekomen, aldus de politie-woordvoerder. Hij zegt dat het onderzoek ‘over een paar maanden’ zal zijn voltooid. Of er dan wel of niet verdachten in beeld zullen zijn wil de woordvoerder niet zeggen: ‘er zijn inderdaad twee opties’, zegt hij.