Onderzoek geldstromen Aran de Jong

De rechtbank wil dat er een nieuw onderzoek komt naar de geldstromen binnen het bedrijf dat het recreatiepark Stille Wille in het Brabantse Oirschot beheert komt. De in 2012 doodgeschoten Aran de Jong was met zijn broer eigenaar van het bedrijf en zij zouden zakelijk geld regelmatig voor privé-uitgaven hebben gebruikt.

 

De broers traden daarom, samen met zaakwaarnemer Marcel Senders, terug, waarna een oom bestuurder werd. Er werd toen toegezegd dat er een onderzoek kwam over de geldstromen onder leiding van de twee broers, maar dat is er nooit echt van gekomen, constateert de rechtbank. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Stromannen

De rechtbank wil daarom nu dat er alsnog een onderzoek komt naar de geldstromen. Volgens de rechter heeft de broer van Aran de Jong nog altijd de leiding over het bedrijf; de oom zou slechts een stroman zijn. Die moet daarom terugtreden als bestuurder. Ook de aandelen van het bedrijf zijn teruggetrokken, omdat er twijfel is over de identiteit van de aandeelhouders.

De maatregelen werden gevraagd door een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie en de fiscus, die natrekt welk deel van het vermogen van Aran de Jong is verdiend met drugshandel. De Jong werd in 2012 in Eindhoven doodgeschoten. Er liep een onderzoek tegen hem omdat hij leiding zou geven aan een organisatie die grootschalig in drugs handelde, waarmee hij tientallen miljoenen euro's zou hebben verdiend.

Lees ook:

Lagere straffen voor kompanen Aran de Jong

Spullen vermoorde Aran de Jong te koop

Liquidatie Aran de Jong op video