Onderzoek Maddie: pedofiel verhoord

De Britse politie hoopt een vinger te krijgen achter een netwerk pedofielen in de Portugese Algarve met verhoren van een veroordeelde Britse pedofiel, die onlangs in Malta werd opgepakt. Daarmee hoopt de politie de zaak rond de verdwijning van Madeleine McCann op te lossen. Het team dat de verdwijning van het Engelse meisje onderzocht, heeft Roderick MacDonald (76) op het eiland verhoord.

Het verhoor is er een in een reeks ondervragingen. In totaal zouden elf personen worden gehoord door het team, dat alle aanwijzingen nog eens bekijkt. MacDonald zou rond de verdwijning van ‘Maddie’ McCann in de Algarve zijn geweest en kort daarop zijn weggegaan.

Een getuige zou MacDonald hebben horen opscheppen over de verdwijning van Madeilene McCann. Bovendien onderzoekt de politie een reeks inbraken in de Algarve die plaatsvonden toen de Brit in het gebied was. De inbraken stopten plotseling toen MacDonald naar Nieuw Zeeland vertrok omdat hij werd beschuldigd een 8-jarig meisje te hebben verkracht.

Maar de politie lijkt voorlopig voornamelijk meer zicht te willen krijgen een netwerk van pedofielen die vanuit de Algarve opereerde.

Lees ook:

Er wordt gegraven naar Maddie McCann

Zoektocht naar Maddie levert niks op

Nieuwe verdachten in Maddie-zaak