Onderzoek moord Eindhovenaar gestopt

De Belgische justitie heeft het onderzoek naar de moord op Steve Tompson (39) uit Eindhoven gestopt. Volgens verschillende media wordt het onderzoeksdossier overgedragen aan het Openbaar Ministerie in Den Bosch.

Aanknopingspunten

Het lichaam van Steve Tompson is in november 2014 gevonden gevonden in een kanaal in Overpelt (B), hij was doodgeschoten. Het is niet zeker of het onderzoek in Nederland verder zal worden voortgezet. ‘Het is nog maar de vraag of wij er wel wat uit kunnen halen en of we er capaciteit voor krijgen. Dan moeten er wel aanknopingspunten zijn’, zegt een woordvoerder van het parket tegen het Eindhovens Dagblad. Na rechtshulpverzoeken vanuit België is er al informatie gedeeld.

Ruzie

In de media is beweerd dat Tompson in Nederland zou hebben gehandeld in harddrugs en vrachtwagenladingen hebben gestolen. Hij was aspirant-lid van motorclub Satudarah. Sinds 17 oktober 2014 was hij vermist. Hij zou in Leende gebracht zijn Harley Davidson op gaan halen. Hij kreeg ruzie met zijn vrouw en hij zou ter hoogte van hotel Jagershorst boos uit de auto zijn gestapt om te gaan lopen.

Zie ook:

Liquidatieslachtoffer verdachte in drugszaak

Belgen zoeken in kanaal na moord Eindhovenaar

Satudarah begeleidt Tompson op begrafenis

Vermiste man doodgeschoten in Belgisch kanaal gevonden