Geld en wiethandel spelen rol in zaak Man (UPDATE)

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tijdens een regiezitting dinsdag in Arnhem aangegeven dat het onderzoek naar de moord op de Nijmeegse Chinees Nicky Man bijna is afgerond. Er zitten twee mannen vast voor betrokkenheid bij de moord. Het gaat om een 32 en een 38-jarige man uit Nijmegen. Het 24-jarige slachtoffer werd in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 maart van dit jaar gevonden in een afgelegen gebied bij Nijmegen. 

 

 

Door Michael de Hoogh

De advocaten van de verdachten hebben aangegeven dat ze nog enkele getuigen willen horen. De meesten zijn toegewezen door de rechtbank. Ook moeten er nog enkele dna-sporen worden onderzocht. Onder meer het bloed op de kleding van het slachtoffer.

Nicky Man was eigenaar van het restaurant Hoo Wah op Plein 1944 in Nijmegen. Hij woonde in Almere en Nijmegen. De Chinees verliet op zaterdagavond 10 maart rond zeven uur ’s avonds zijn restaurant en daarna is niets meer van hem vernomen.

Volgens het OM is Man bij een loods in Nijmegen doodgeschoten en vervolgens naar het buitengebied bij Nijmegen gebracht en langs de weg gedumpt. Bij de loods is ook een wietkwekerij aangetroffen. Of de moord daarmee te maken heeft, moet nog duidelijk worden tijdens de inhoudelijke behandeling in april volgend jaar, maar het lijkt er sterk op van wel.   

De 38-jarige S. wordt verdacht van moord in vereniging. De 32-jarige Z. wordt ook nog verdacht van het wegwerken van het lichaam van Nicky Man. Dat zou gebeurd zijn met een wit busje, dat weer van de 38-jarige was. Beide verdachten ontkennen ook maar iets met de moord te maken te hebben.

Getuigen zouden tegenover de politie hebben verklaard dat S. een flink geldbedrag had geleend van Nicky Man. Volgens de advocaat van S. is dat grote onzin. ‘Het slachtoffer had zelf nooit geld, dus waarom zou hij dan zo’n groot bedrag aan iemand lenen’, zei de advocaat dinsdag op de zitting. Het zou gaan om ongeveer 20.000 euro. De advocaat wil wel eens van die getuigen weten hoe zij bij die informatie over die lening komen. S. ontkent ook dat hij geld heeft geleend van Man. 

De volgende pro-forma zitting staat gepland op 20 februari 2013.

Lees hier alles over de zaak Nicky Man