Onderzoek naar drie doden in Laren

Het onderzoek naar de dood van oud-bankier Jan Peter Schmittmann, zijn vrouw en dochter zal mogelijk pas komende week worden afgerond. Hun lichamen zijn voor nader onderzoek uit de woning gehaald en overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. Misschien komt er zondag meer duidelijkheid over de achtergrond van de zaak. De politie vermoedt dat er sprake is van een gezinsdrama.

De politie kreeg zaterdag rond 10.30 uur een melding dat er 'iets aan de hand was in de woning' aan de Hoog Hoeflo. Volgens de politie kwam de melding van een bekende van het gezin. Een andere dochter van het echtpaar was niet thuis. Zij is later op de dag door de politie op de hoogte gebracht.

Agenten troffen in de woning drie overleden personen aan: de vader (57), de moeder (57) en hun dochter (22). Jan Peter Schmittmann werkte tussen 1983 en 2009 bij ABN Amro, uiteindelijk in het hogere management. Toen het in 2009 fout ging met Fortis en ABN Amro moest worden genationaliseerd, vertrok Schmittmann als topman van de bank en kreeg hij vanwege zijn lange staat van dienst 8 miljoen euro aan vertrekpremie mee, de hoogste vertrekpremie ooit.