Onderzoek naar gifmengster afgerond

Het Openbaar Ministerie (OM) meldt dinsdag tijdens een zitting bij de rechtbank in Leeuwarden, dat het onderzoek tegen de 52-jarige Ada S. is afgerond. S. wordt verdacht van het mogelijk vergiftigen van twee voormalige echtgenoten. De inhoudelijke behandeling van de zaak begint op 29 oktober. Tot die tijd zit S. vast.

De vrouw wordt naast het vergiftigen van haar mannen ook verdacht van het vervalsen van een levensverzekering. Omdat de familie van de tweede echtgenoot argwaan kreeg na de dood van de man, is de zaak weer onder de aandacht gekomen.

Ontkenning

De vrouw ontkent betrokkenheid bij de dood van de mannen. ‘Ik heb mijn mannen niet omgebracht’, zei S. in de rechtbank. Volgens haar advocaat is de doodsoorzaak van de slachtoffers onbekend. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) deed onderzoek naar de lichamen, maar is niet tot een duidelijke conclusie kunnen komen wat betreft de doodsoorzaak.

Giftige stoffen

De stoffelijke overschotten van de mannen zijn opgegraven door justitie. Bij het onderzoek van het NFI zijn bij een lichaam sporen van giftige stoffen gevonden. Niet duidelijk is of deze combinatie van stoffen de doodsoorzaak van de man zijn geweest.