Onderzoek naar stokoude moord plotseling uitgebreid

Onderzoek naar een Limburgse moord uit 1995 lijkt in een stroomversnelling te komen. Nadat vorige week de politie al bekend maakte dat er deze maand een veelbelovende tip binnenkwam brengt de politie woensdag naar buiten dat naar aanleiding van weer nieuwe informatie het onderzoek wordt uitgebreid.

Fles bier

Politie en Openbaar Ministerie doen nieuw onderzoek naar de dood van Sjef Klee (26) uit Heerlen. Klee verliet zondagochtend 10 september 1995 met iemand anders café het Trefpunt in Brunssum om naar de woning van een vriend van Sjef aan de Pleinstraat te gaan. Daar dronken ze een fles bier. Sjef Klee is daar weggegaan en diezelfde ochtend ergens doodgeschoten. Zijn lichaam is later die ochtend gevonden op het voormalig mijnbouwterrein aan de Wenckebachstraat in het Brunssumse Treebeek.

Beloning

De zaak kwam in 2018 op de cold case-kalender. Naar aanleiding daarvan meldde zich in juni 2019 iemand bij de politie met een tip. De politie zei vorige week op zoek te gaan naar getuigen. Er staat inmiddels een bedrag van 20.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de vervolging van diegene die verantwoordelijk is voor de dood van Klee.

In de dagen na de oproep aan getuigen zijn er bij de politie nieuwe informatie en tips binnengekomen. Dat heeft ertoe geleid dat het team dat onderzoek naar deze zaak doet verder is uitgebreid.

Volgens is de politie was er sprake van moord en is de zaak nog niet verjaard.