Onderzoek naar NL online drugsverkoop

De politie doet momenteel een groot onderzoek naar een groep criminelen die vanuit Nederland wereldwijd drugs verzendt via postpakketten na online-transacties. Volgens De Telegraaf is de aanleiding de ontdekking van drugs door een distributiebedrijf in het Friese Drachten vorige maand.

Ketamine

Een woordvoerder zegt in de krant dat er onder meer nog forensisch onderzoek gaande is. In het distributiecentrum van USP werd ketamine en wiet onderschept die vermoedelijk is geproduceerd en verzonden door mensen in het noorden van het land. Ketamine is een narcosemiddel dat ook als partydrug in gebruik is.

MDMA

Naast tientallen kilo’s wiet en ketamine ter waarde van honderdduizenden euro’s zou de bende ook op grote schaal de drug MDMA (de werkzame stof in xtc-pillen) verhandelen. De pakketten werden  naar adressen wereldwijd verstuurd. Online-handel van drugs via websites als Agora en Silk Road neemt toe en is goed voor miljoenen euro’s per week aan omzet. De betaling geschiedt digitaal met Bitcoins. Afnemers en verkopers kunnen hun IP-adres verhullen doordat het netwerk op een geanonimiseerd deel van internet draait.