Onderzoek naar productiemiddelen wiet

In een onderzoek naar het witwassen van geld en handel in growshop-artikelen heeft de politie dinsdag op een zes locaties in Arnhem, Huissen en Nieuw-Vennep doorzoekingen verricht. Er zijn geen arrestaties verricht.

Legale inkomsten

Aanleiding voor het onderzoek was volgens de politie informatie die was binnengekomen over een echtpaar uit Huissen. Zij deden grootschalige uitgaven die niet in overeenstemming waren met hun legale inkomsten. Bovendien wordt de man verdacht van betrokkenheid bij de handel in artikelen die gebruikt worden in de wietteelt.

Elektrische apparatuur

Er zijn twee bedrijfspanden in Nieuw-Vennep, twee woningen in Huissen en een coffeeshop annex woning in Arnhem-Noord doorzocht. Daarbij zijn 6 kilo wiet, een vuurwapen en munitie en een bedrag van ongeveer 25.000 euro aan cash in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op diverse luxe goederen zoals tassen, (dure) merkkleding en schoenen. Verder vond de politie in de bedrijfspanden in Nieuw-Vennep goederen die bestemd zijn voor de wietteelt zoals elektrische apparatuur en plantenvoeding. Ook die goederen zijn in beslag genomen.