Onderzoek naar “serieverkrachter” rond (UPDATE)

Een informant die het Openbaar Ministerie in het onderzoek naar de Utrechtse serieverkrachter heeft ingezet, zal door de rechter-commissaris nader worden gehoord. Dat heeft de rechtbank Utrecht maandag op een pro-forma zitting beslist. 

Informant

De rechtbank wees een verzoek van de verdediging om de informant op een openbare zitting te horen af. De rechter-commissaris zal beslissen of het verhoor plaatsvindt in aanwezigheid van de verdachte. De verdediging heeft hierom verzocht. In het dossier figureert het verhaal van een informant van de politie die zegt in het huis van bewaring te hebben gehoord van T. dat deze zei de Utrechtse serieverkrachter te zijn. T. heeft steeds gezwegen maar zijn advocaat zegt dat T.  ontkent dit te hebben gezegd. Er is geen opname van het gesprek. De advocaat van T. wil de man en ook zijn twee begeleiders van de politie horen.

Dna-deskundige

Twee dna-deskundigen – een deskundige van het NFI en een ofhankelijke deskundige die later is benoemd – zullen eind november ook bij de rechter-commissaris worden gehoord. De verdediging wordt zo in de gelegenheid gesteld om aan beide deskundigen vragen te stellen. De dna-deskundige zal ook op de openbare zitting worden gehoord, de tweede deskundige niet.

Inhoudelijke behandeling

Het Openbaar Ministerie gaf aan dat het onderzoek verder gereed is. Dit betekent dat de rechtbank de zaak op 18 en 19 januari 2016 inhoudelijk wil gaan behandelen. Woensdag 20 januari zal een uitloopdag worden ingepland.

T. was maandag niet verschenen op de zitting.

Zie eerdere berichten:

Gerard T. ‘bedreigd’ in Pieter Baan

“Serieverkrachter” naar Pieter Baan-centrum

“Serieverkrachter” weigert onderzoek

Serieverkrachter staat terecht voor vier zaken