Onderzoek naar wraakplan voor fatale schietpartij

In april van dit jaar werd de 17-jarige Azad Sahin neergeschoten in shishalounge VLVT in Den Haag. Hij overleed de volgende dag. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de familie van het slachtoffer wraak op de dader wilde nemen en heeft zo’n twee weken na het fatale incident daarom twee verdachten aangehouden. 

Het gaat om een 17-jarige jongen uit Den Haag en een 31-jarige man. De tiener zou voorverkenningen hebben uitgevoerd in de straat waar de verdachte van de schietpartij woont. Daarbij werd hij telefonisch aangestuurd door zijn 31-jarige medeverdachte. Bij de 31-jarige thuis werden ook een gaspistool en munitie aangetroffen.

In volle gang

Beiden verdachten zijn op 24 april aangehouden. Ze zitten nog steeds vast. Omdat het onderzoek nog in volle gang was, besloot het OM dit niet eerder naar buiten te brengen. Tijdens het onderzoek zijn er meerdere verdachten in beeld gekomen, maar er moet nog beslist worden of die verder vervolgd zullen worden.

‘Het opsporen van boeven, dat doen wij’

‘Het opsporen van boeven, dat doen wij. Dat doen jullie niet zelf’, aldus de officier van justitie donderdagochtend tegen de minderjarige verdachte.

Zwijgrecht

Overigens is er een verdachte voor de fatale schietpartij in de shishalounge aangehouden. Het gaat om de 19-jarige Mustaf S. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht. S. is een bekende van de politie. Zijn ouders zouden eerder al te kennen hebben gegeven de grip op hun zoon te hebben verloren.