Onderzoek recherche naar “foute” agent

De rijksrecherche is bezig met een onderzoek naar politie-inspecteur John V., die verdachte is in de corruptiezaak rond de Limburgse ex-wethouder Jos van Rey. V. zou in andere zaken processen verbaal valselijk hebben opgemaakt. Dat blijkt uit vertrouwelijke stukken van justitie die in handen zijn van De Telegraaf.

John V., inmiddels niet meer werkzaam bij de politie, zou in verschillende zaken buiten het boekje zijn gegaan.

Een Limburgse zaak over diefstallen van onder meer auto’s staat daardoor ter discussie. V. zou als leider van de afdeling zware criminaliteit bij de Limburgse politie valsheid in geschrifte hebben gepleegd, meldt De Telegraaf. Verschillende advocaten in Limburg eisen nu van het Openbaar Ministerie (OM) zo snel mogelijk openheid over in welke strafzaken John V. gerommeld zou hebben.

‘Ik wil, mede namens mijn kantoorgenoten, weten wat er precies met deze meneer aan de hand is en aan welke onderzoeken hij heeft deelgenomen. Als het namelijk zo is dat hij valselijk proces-verbalen heeft opgemaakt die als bewijsmiddel zijn gebruikt, dan moeten die rechtszaken over gedaan worden’, aldus de Maastrichtse advocaat  Françoise Landerloo tegenover De Telegraaf