Onderzoek Rini van Setten ‘afgerond’

Het Openbaar Ministerie in Den Haag zegt het onderzoek naar de dood van Rini van Setten bijna te hebben 'afgerond'. Het lichaam van Rini van Setten werd op 8 februari gevonden langs de Lekdijk-West in Bergambacht. Zijn lichaam was volgens het OM niet verminkt, in tegenstelling tot wat is beweerd in de media.

Eén schot

Volgens het OM is met één schot door het hoofd om het leven gekomen. Onderzoek wijst uit dat hij in Den Haag om het leven is gebracht, aldus het OM, mogelijk in het clubhuis van de motorclub Satudarah Trailer Trash.

Zes aanhoudingen 

In totaal zijn er zes aanhoudingen verricht in deze zaak. Op dit moment zitten er nog drie mannen van 32 jaar uit Den Haag vast onder wie Raymond K (foto). Alle verdachten hebben een verklaring afgelegd. Eén van de verdachten heeft bekend het slachtoffer door het hoofd te hebben geschoten. Hij verklaart dat dit een ongeluk was, naar deze verklaring wordt nader onderzoek gedaan.

Niet gemarteld

Vier andere verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer. Een 58-jarige man die ook in dit onderzoek werd aangehouden, wordt niet verdacht van betrokkenheid bij de dood.

Van Setten is ook niet gemarteld, zo laat het OM donderdag weten. In verband met het lopende onderzoek en het feit dat de verdachten nog gehoord moesten worden, zijn de geruchten hierover niet eerder ontkracht.

De datum van de inhoudelijke behandeling van de zaak is nog niet bekend.