Onderzoek tegen growshop in Rotterdam

De politie is samen met de gemeente Rotterdam, de zeehavenpolitie en de Belastingdienst een onderzoek gestart naar mensen die betrokken zijn bij een growshop in het Waalhavengebied in Rotterdam.

Wiet

De politie zegt te vermoeden dat vanuit de growshop niet alleen artikelen die behoren tot de gebruikelijke inventaris van een growshop werden verkocht, maar dat er ook wiet werd bewaard en/of verkocht. Mogelijk werd er vanuit de growshop ook wiet vervoerd of afgeleverd.

Inval

Het onderzoek leidde afgelopen 12 februari tot een inval in een het pand van de growshop aan de Van Riemsdijkweg in Rotterdam. Tegelijkertijd legde de Belastingdienst bezoeken af bij een viertal woningen in Rotterdam-Zuid. De Belastingdienst is ook op de woonadressen en een growshop in Brielle binnengetreden om nog openstaande belastingschulden te innen. Uit onderzoek was al eerder gebleken dat achter de growshop in Brielle en de growshop aan de Van Riemsdijkweg dezelfde mensen zitten.

Vrije voeten

Een ander adres was al eerder ontruimd door een gerechtsdeurwaarder. Bij de inval op de 12e zijn drie mannen in de leeftijd van 20, 33 en 45 jaar en afkomstig uit Rotterdam aangehouden. Alle drie zijn inmiddels weer op vrije voeten, één daarvan is nog verdachte. Later zijn er nog drie verdachten, mannen van 37, 40 en 42 jaar oud, aangehouden en gehoord, namelijk de eigenaar en medewerkers van de in het pand aan de Van Riemsdijkweg gevestigde growshop. er omstandigheden strafbaar kunnen zijn op grond van de Opiumwet.