Onderzoek verdwijning Aydin stopgezet

De recherche van Gelderland-Midden heeft het onderzoek naar de verdwijning van Metin Aydin (46) stopgezet. Deze Arnhemmer van Turks-Koerdische komaf werd op 13 oktober 2009 door onbekenden klemgereden, uit zijn auto getrokken en meegenomen in een bestelbus, vanaf de Albert van Dalsumstraat in Arnhem. De ontvoering gebeurde door een nep-arrestatieteam. Ondanks het speurwerk van een Team Grootschalig Opsporing zijn er geen aanknopingspunten gevonden om het onderzoek voort te zetten, zegt de politie. De familie van Aydin is in kennis gesteld. De familie heeft vorig jaar op straat gedemonstreerd om aandacht te vragen voor zijn zaak en een beloning van 200.000 euro bijeen gebracht die naar de gouden tip leidt.

De familie heeft niets gehoord van mogelijke ontvoerders. Het is mogelijk dat zijn verdwijning een liquidatie is geweest. Volgens zijn familie zat Aydin niet in de drugshandel en had hij ook geen strafblad.

Aydin, die eigenaar was het Arnhemse koffiehuis Kent, zou volgens geruchten daags voor zijn ontvoering zijn geschaduwd door onbekenden.

De ontvoering was zeer professioneel uitgevoerd door een pseudo-arrestatieteam. Volgens getuigen werd Aydin met geweld overmeesterd door zeven mannen in fluorescerende hesjes. Een van de wagens van de ontvoerders gebruikte een blauw zwaailicht.

Eerst dachten de getuigen dat het om en arrestatie door de politie ging. Toen het slachtoffer aanhoudend schreeuwde belde men de politie. Ook de grijze Mercedes werd meegevoerd door de onbekenden.

De familie klaagde in de plaatselijke krant De Gelderlander over het politieoptreden. Men had het gevoel niet serieus genomen te worden. Er was, volgens de familie, slechts beperkte ruimte voor de verdwijning in televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Bovendien zouden er getuigen zijn die zeggen dat er geschoten is, maar de politie heeft dat ontkend.

De auto’s met de daders zouden zijn geflitst in Nijmegen.

De politie laat weten de zaak weer op te starten als er nieuwe informatie binnenkomt.