Onderzoek wapenzaak nog lang niet klaar

Het Openbaar Ministerie heeft nog maandenlang nodig om alle forensisch onderzoek naar de wapenvondst in Nieuwegein te voltooien. Dat bleek dinsdag op een pro forma-zitting voor de rechtbank in Amsterdam. 

Sporen

Daar stonden acht verdachten terecht voor criminele organisatie, vuurwapenhandel en het medeleven van voorbereiden van liquidaties in de onderwereld. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft nog maanden nodig om alle dan-sporen in kaart te brengen. Er moet ook nog onderzoek plaatsvinden naar honderden uren aan telefoontaps en video-opnamen. De officier van justitie zei te denken dat er nog meer arrestaties zullen volgen.

Loods

Het onderzoek wordt gedraaid door het landelijk parket.  De verdachten komen onder meer uit Utrecht, Nieuwegein, Wijk bij Duurstede en Tiel. In juli werden ze opgepakt nadat de politie een enorme wapenvondst deed in een loods in Nieuwegein. De recherche brengt hun activiteiten in verband met liquidaties in de onderwereld. Tijdens de pro-formazitting pleitten een aantal advocaten voor het opheffen van het voorarrest. De rechtbank wees dat af. De volgende pro-formazitting is voorzien op 14 januari 2016.

Zie ook:

Baas spyshop verkocht aan verdachten liquidaties