Onderzoek zaak Maddie gaat door

De Engelse autoriteiten hebben bekend gemaakt dat ze 154.000 pond extra ter beschikking stellen voor het onderzoek naar de verdwijning van Madeleine  – Maddie – McCann. Het extra toegezegde geld heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Scotland Yard een nieuw ‘person of interest’ op het oog heeft. 

Het is nog niet duidelijk om wie het gaat.

Transcripties

Een bron dicht bij het onderzoek meldt aan de Engelse krant The Times dat het om iemand gaat ‘die van cruciaal belang is voor het onderzoek’. Ook is duidelijk geworden dat de Engelse politie nooit zelf de ouders van Maddie en hun vakantievrienden hebben ondervraagd, maar zich gedurende het onderzoek hebben gebaseerd op transcripties van de verhoren van de Portugese politie.

Een voormalig rechercheur stelt tegen de Engelse krant: ‘Die verhoren in Portugal vonden plaats met een tolk die het Engels naar het Portugees moest vertalen, waarna de transcripties opnieuw naar het Engels vertaald werden. Daar zit dus heel wat foutmarge op.’

Tapas

Maddie, toen drie jaar, verdween op 3 mei 2007 uit een vakantieappartement in Portugal. Haar ouders Kate en Gerry McCann waren wat gaan eten met enkele vrienden, niet zo ver van hun vakantiehuis. Ruim tien jaar en meer dan 12 miljoen pond aan onderzoekskosten verder is er nog altijd geen spoor van het Britse meisje.

De politie heeft in die tien jaar verschillende sporen nagelopen, maar zonder resultaat.

Lees hier meer over de verdwijning van Maddie McCann.