Onderzoek zaak Onno Kuut in Leerdam

Er is opnieuw forensisch onderzoek gedaan in de zaak van de moord op Onno Kuut. Gistermiddag deed de Nationale Recherche onderzoek aan de achterzijde van Nieuwstraat 31 in Leerdam. De locatie is afgezet met schermen. Naar verwachting zal het onderzoek enkele dagen in beslag nemen. Op 1 november dregde de politie onder meer een mobiele telefoon op uit het water van een gracht in Schiedam. Eén van de verdachten in de groep van de zogenoemde tattoo-verdachten – Henk S. – is afkomstig uit Leerdam.

In de jaren negentig pleegde de Molukse “Bende van Leerdam” een reeks misdrijven als afpersingen en roofovervallen zat. Leden van die groep zijn indertijd veroordeeld voor doodslag.

Onno Kuut heeft dezelfde tatoeages op zijn rug als de broers Cor en Brian P., die op dit moment samen met S. terechtstaan voor de beschieting van een Amsterdamse crimineel in de zomer van 2009. Op zeker moment zou de relatie tussen Kuut en de Tattoo-groep zijn bekoeld. Onno Kuut is op 25 maart 2009 gevonden in de duinen bij Hoek van Holland.

De Tattoo-groep is verdacht van de moord op Kuut (en op die op August Adjoeba, op 11 augustus 2008 in Amsterdam).

Onno Kuut had op 5 februari 2009 in Leiderdorp een afspraak met Boneka Belserang en Yassin Chakor die daarna zijn geliquideerd.

Een vierde verdachte, Evert Sijahailatua, staat internationaal gesignaleerd. Het proces tegen de tattoo-verdachten wordt overigens pas weer hervat in 2012.

Lees ook:

‘Tattoo-jongens oefenden in Amsterdam’

Tattoo-proces ernstig vertraagd

‘Tattoo-getuige is bang gemaakt’ (UPDATE)

Getuige tattoo-zaak beschoten

De getuige tegen de tattookillers