Onderzoeksrechter van witwaszaak gehaald

In de zaak rond de vleeshandelaar Hennie van Rey uit Roermond, die miljoenen euro’s in vlees zou hebben gesmokkeld, heeft de wrakingskamer de onderzoeksrechter van de zaak gehaald. Volgens wrakingskamer van de rechtbank Overijssel heeft de onderzoeksrechter onterecht stukken laten bestuderen die in beslag zijn genomen.

Dat meldt 1Limburg. De bewuste stukken werden in beslag genomen bij financieel-adviseur Marcel Tijssen, die voor Van Rey werkte. De adviseur kon zich beroepen op zijn verschoningsrecht, waardoor de stukken mogelijk onterecht in beslag waren genomen.

Rollades vol geld

Toen de onderzoeksrechter de stukken door rechercheurs liet lezen, moest de rechtbank nog bepalen of de dossiers wel terecht in beslag genomen waren. Daarom is hij nu van de zaak gehaald.

Van Rey wordt ervan beschuldigd dat hij de afgelopen jaren miljoenen euro’s heeft witgewassen. Afgelopen zomer onderschept de politie een container met daarin kiprollades die waren volgestopt met geld. Er werd toen in totaal 2,8 miljoen euro in beslag genomen.