Online drugshandel naar ‘normale’ websites

Grote illegale marktplaatsen als Silk Road waren tot nu toe alleen te bezoeken via speciale software dat internetverkeer anonimiseert. Dat maakte het voor kopers en verkopers relatief veilig om in drugs te handelen, maar de sites waren ook moeilijker te bezoeken. Maar sinds kort durven websites het ook aan om via normale webpagina’s drugs aan te bieden.

Het gaat onder meer om Chemical Love, een Duitstalige website die zonder speciale software te bereiken is. Op de site is onder meer cocaïne, xtc en speed te kopen. Het betalen gaat wel via Bitcoins, net als op de traditionele illegale marktplaatsen. De site zet in op de internationale markt en maakte ook een Engelstalige website. Daarnaast werd er een (Duitse) reclamespot op YouTube gezet, meldt Vice.

Positieve recensies

De site lijkt in de smaak te vallen. Op een Duits forum worden positieve recensies gezet, en sommige producten die in de verkoop zijn, zijn al uitverkocht.

Een andere website die via een normale internetpagina drugs aanbiedt, is Forbidden Market. Deze website is zowel via een Tor-browser, die internetverkeer anonimiseert, als via een normale browser te bezoeken. Het verkeer wordt dan wel omgeleid via een proxyserver. Ook op deze site wordt de drugs via Bitcoins afgerekend. De site hoopt dat makkelijker te maken door te verwijzen naar Localbitcoins.com, waar Bitcoins voor contant geld gekocht kunnen worden.