Onrust na dodelijke schietpartij in Blerick

In het Limburgse Blerick, bij Venlo, is woensdagmiddag op straat een 22-jarige man doodgeschoten, aldus de politie. Eén persoon is aangehouden door de politie. De rol van die verdachte is nog onduidelijk.

Bende van Venlo

Dagblad De Limburger schrijft dat het slachtoffer de 22-jarige Ömer Köksal is. Hij zou met ‘meerdere geweerschoten’ om het leven zijn gebracht. Er zou een ruzie aan vooraf zijn gegaan. Ömer Köksal is een neefje van Hacibey K., voormalig lid van de Bende van Venlo.

Vermoedelijk is het schietincident rond 13.30 op de Diependijkstraat begonnen. Nabij de rotonde aan de Nieuwborgstraat is een slachtoffer aangetroffen, aldus de politie, die zegt nog onderzoek te doen. Het slachtoffer is komen te overlijden ondanks reanimatie door de hulpdiensten.

Forensisch onderzoek zal waarschijnlijk tot in de avond duren.

Explosieve sfeer

Dagblad De Limburger spreekt van een explosieve sfeer rond de plaats delict. Rond de politieafzetting verzamelden zich woensdagmiddag ruim 200 mensen, die opdrongen naar een flat waar een verdachte zich zou schuilhouden. De Mobiele Eenheid is ter plaatse gekomen.

Vorige week is er in een woning in Blerick geschoten. Daarbij is een man aangehouden die banden zou hebben met Satudarah. Er vielen geen gewonden.

In augustus van dit jaar is er een man doodgeschoten in Blerick.