Onrust in Bijlmerbajes om ziekenhuisbacterie (VIDEO)

Nadat afgelopen vrijdag bekend werd dat in de Amsterdamse Bijlmerbajes twee gedetineerden besmet zijn met de MRSA-bacterie is het er onrustig gebleven. Deze ziekenhuisbacterie kan voor infecties zorgen bij mensen met lage weerstand. Tot frustratie van de gedetineerden zijn de patiënten niet in quarantaine geplaatst.

Niet geluisterd

Normaal is dat wel het geval. AT5 bericht maandag over de besmette gedetineerde Brown. Hij zit sinds december vast voor het importeren van drugs. Hij meldde toen al gezondheidsklachten, maar volgens Michiel de Bruijn, zijn advocaat, werd er niet naar hem geluisterd. ‘Hij heeft op het punt gestaan om zich van de trap te laten vallen, zodat hij zijn been zou breken en hij in een ziekenhuis nagekeken zou worden’, zegt de advocaat tegen AT5.

Ziekenhuisbacterie

Om dat te voorkomen werd Brown toch medisch onderzocht en toen kwam aan het licht dat hij besmet is met de ziekenhuisbacterie. Het ministerie van Justitie liet weten dat hij afgezonderd zou worden mar dat is volgens De Bruijn niet gebeurd. En dat zorgde voor veel onrust bij gedetineerden en hun familie omdat zij zich zorgen om hun gezondheid of de gezondheid van hun dierbare. Een medewerker van de gevangenis vernam via de media dat gevangenen besmet waren met de bacterie, bevestigt die onrust tegenover AT5 en vertelt dat ook het personeel zich zorgen maakt.