Onrust na inval in Laakkwartier

In het Laakkwartier in Den Haag is het dinsdagavond onrustig geweest toen de politie een verdachte van een schietpartij oppakte. Omstanders gooiden met stenen en vuurwerk naar de politie.

De verdachte werd op straat herkend door een politieagent. Omdat hij mogelijk een vuurwapen bij zou hebben, werd er een arrestatieteam ingeschakeld.

Het team deed een inval in een woning aan de Hildebrandstraat, maar daar werd niemand aangetroffen. In de aangrenzende woning werd de verdachte wel gevonden. Hij is samen met twee vrouwen opgepakt. Mogelijk is de man via de kruipruimte naar het andere huis gevlucht.

De man wordt verdacht betrokken te zijn bij een schietpartij in de Haagse Molenwijk in 2010. Ongeveer vijftig omstanders probeerden te voorkomen dat de man werd opgepakt. Toen hij naar buiten werd geleid, zou er zelfs een vuurwerkbom naar de politie zijn gegooid.

Na de arrestatie werd het nog onrustiger, waarna de politie ingreep. Van de omstanders is niemand opgepakt. De politie sluit niet uit dat dat alsnog gebeurt.

{youtube}25mo_8fuRkQ{/youtube}