Onrust Rotterdam na schietincident VIDEO

De politie in Rotterdam heeft een man (28) neergeschoten die kort daarvoor geschoten had met een handvuurwapen. Daarna is er onrust ontstaan omdat er zo’n driehonderd buurtbewoners samenstroomden waardoor wat duw- en trekwerk met de politie ontstond. Zeker 25 politieauto’s hebben de straat afgezet. Voor zover bekend is het daarna wel rustig gebleven. In de Strijensestraat in Rotterdam-Hillesluis (Zuid) zou de gewapende man rond 18.00 eerst zelf schoten hebben gelost.

Bij deze schoten raakte niemand gewond. De schutter ging er met een tram vandoor, maar toen de politie de tram staande hield, bleek de verdachte gevlogen.

Toen de 28-jarige verdachte ergens anders opdook, sloeg hij op de vlucht. Een agent schoot de man daarop in zijn rug. Hij is naar het ziekenhuis gebracht maar verkeert buiten levensgevaar.

Deze week uitten politiebonden en korpschefs zorg over dat er steeds meer door de politie wordt geschoten. Dit jaar waren er al 19 schietincidenten. Dat zou volgens de korpschefs komen door toenemend geweld op straat.

{youtube}GD-1Wnz5olA{/youtube}