Onschuldige man vermoord in onderwereldoorlog

Het lijkt er heel erg sterk op dat de liquidatie van de 31-jarige Stefano Regalo Eggermont op 13 juli een persoonsverwisseling is geweest. Naar alle waarschijnlijkheid hadden de daders het op de broer van een eerder slachtoffer in de onderwereldoorlog gemunt. Dat vertelt hoofdcommissaris van politie Pieter Jaap Aalbersberg in het AT5-programma ‘Het Verhoor’.

Volgens Aalbersberg was Eggermont geen bekende van de politie: ‘Hij was tot zijn dood geen bekende van ons. We hebben hem op geen enkele manier kunnen linken aan de liquidatiegolf. Bovendien had hij geen zakelijke of relationele conflicten.’

Broer

Uit het onderzoek naar de moord is niet gebleken dat hij criminele banden had. Wel zijn er sterke aanwijzingen dat het zou gaan om een tragische persoonsverwisseling. Vermoedelijk hadden de schutters de broer van Youssef Lkhorf –die werd geliquideerd in de Staatsliedenbuurt- op de korrel.

De broer woont in dezelfde buurt, rijdt in hetzelfde soort Fiat Punto en parkeert die regelmatig op de parkeerplaats waar Eggermont dood is geschoten. Hij staat in het wereldje niet bekend als een grote speler. Een betrokkene reageert in Het Parool: ‘Kennelijk is het nu al voldoende dat je tot een bepaald kamp gerekend wordt om doelwit te zijn van een liquidatie.’

Speculatie

Na de moord op Eggermont gingen er al geluiden op in het milieu dat de kogels voor iemand anders waren bestemd. Tijdens het onderzoek kreeg de recherche het gerucht bevestigd. De broer van Lkhorf zou zelf al snel door hebben gehad dat hij het beoogde doelwit was en is naar het buitenland vertrokken.

Vuurwapen

Het vuurwapen waarmee Eggermont vermoedelijk is doodgeschoten, is bij een crimineel gevonden die eerder ook in verband is gebracht met een reeks dodelijke schietpartijen. Hij zit vast, maar niet voor de moord op Eggermont.

Voor de tip die leidt naar de oplossing van de moord heeft het Openbaar Ministerie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

Meer over de liquidatie in de Staatsliedenbuurt hier.