Amsterdamse ontvoering in Antwerpen

Een Amsterdamse groepering heeft afgelopen week een lid van een Marokkaanse familie uit Antwerpen ontvoerd en gefolterd. De Amsterdammers hadden een conflict met de Antwerpse groep over een grote partij cocaïne die de boers van de gijzelaar zouden hebben  gestolen van de Amsterdammers. Volgens de Antwerpse Misdaadreporter Joris van der Aa is de gekidnapte jongeman vrijgelaten na betaling van losgeld.

De Antwerpse groep (bijgenaamd ‘The Turtles) is een in het milieu beruchte Marokkaanse familie uit Antwerpen.

Het Antwerpse parket heeft bevestigd dat er een onderzoek loopt, maar wil in het belang van het onderzoek niet ingaan op de details van de zaak.

“Turtle Hakim” en “Turtle Ismael” zouden een partij van 200 kilo cocaïne hadden geript van een criminele organisatie uit Amsterdam. De familie, die aan de Turnhoutsebaan in Antwerpen snackbar Wok2Go uitbaat, zou zijn ingeschakeld om de partij drugs, met een straatwaarde van ongeveer 10 miljoen euro, op te halen, vermoedelijk uit een container in de haven van Antwerpen.

De uithalers haalden de drugs wel op, maar lieten aan de Nederlandse opdrachtgevers weten dat er niks te vinden was. De drugs zouden door de douane zijn onderschept.

De Amsterdammers roken onraad doordat hun partij met een specifieke stempel op de markt was aangeboden tegen een zeer lage prijs. Ook zouden leden van de familie plotseling in zeer luxe auto’s rijden.

Daarop is een team van beweerlijk Antiliaanse Amsterdammers naar Antwerpen gereden. Er zou een actie zijn geweest bij een garage van de familie en Hakim zou zijn beschoten bij een tankstation. 

Eind vorige week drong het hitteam, gehuld in politieuitrusting, binnen bij de Marokkaanse familie in Borgerhout.

De jongste broer, bijgenaamd Alpha Turtle, is meegenomen. Om de druk bij de familie op te voeren, maakten ze een foto van de jongeman naast een vleesmolen, en bezorgden die aan de familie.

Over de hoogte van het losgeld is geen zekerheid. Er wordt gesproken over bedragen hoger dan 750.000 euro.

Zie:

Misdaadreporter.