Wietkwekerij had 4,5 mio jaaromzet

De politie heeft maandag twee wiettelers aangehouden die volgens het Openbaar Ministerie 4,5 miljoen euro winst hebben gemaakt. De twee zouden een wietkwekerij in bedrijf hebben gehad in Beverwijk. In februari van dit jaar vond de politie daar 1.500 planten en 35.000 stekjes. De twee verdachten van 40 en 48 jaar, uit Culemborg en Amsterdam, stuurden zes medewerkers aan, waaronder vier Brazilianen die illegaal in Nederland verbleven. Die zijn inmiddels het land uitgezet. Deze zes verdachten werden al in februari gearresteerd. 

De containers stonden aan de Zuiderkade in Beverwijk. Een team van het KLPD Dienst Waterpolitie had in februari in een milieuonderzoek een auto gesignaleerd met aarde en hennepblaadjes.

Volgens RTV Noord-Holland zijn de twee echtgenotes van de verdachten ook aangehouden. 

De Brazilianen zijn na korte tijd uitgezet omdat zij illegaal in Nederland verbleven. Een 35-jarige vrouw uit Utrecht en een man uit Weesp komen nog voor de rechter.

Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen dat de jaaromzet van de kwekerij zo’n 4,5 miljoen euro bedroeg. Dit bedrag gaat het Openbaar Ministerie verhalen op de beide hoofdverdachten. Zij hadden verder geen legale inkomsten. Bij de doorzoeking van de woningen in Culemborg en Amsterdam zijn ook drie auto’s, een motorscooter en een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen.

In de woning in Amsterdam trof de politie ook één van de in februari aangehouden en vervolgens uitgezette Braziliaanse mannen aan. Deze man zal binnenkort opnieuw worden uitgezet.