Ontsnapping uit bajes met Kalasjnikovs (VIDEO)

Uit de gevangenis van Lantin (in de buurt van Luik, België) is gistermiddag een zware crimineel ontsnapt. Het gaat om Mustapha Iken, die door vier mannen, bewapend met Kalasjnikovs, werd bevrijd. Ze maakten gebruik van een ladder, knipten een gat in de omheining en staken twee auto’s in brand om verwarring te stichten. 

De dertigjarige Iken (foto) heeft een lang strafblad. Hij is onder andere veroordeeld voor overvallen, gijzelingen en brandstichting. Iken heeft eerder al drie ontsnappingspogingen ondernomen.

Luchten

De vier kompanen van Iken arriveerden bij de gevangenis van Lantin tijdens het luchten van de crimineel. Ze plaatsten een ladder tegen de muur en knipten een gat in het hek. Bij de ingang van de gevangenis staken ze een auto in brand. Ook in het centrum van het stadje vatte een auto vlam. Zo probeerden ze chaos te creëren om de klopjacht te ontregelen. De vijf gingen er vervolgens vandoor met een derde auto. Aanvankelijk werd de ontsnapping niet opgemerkt, omdat de actie in eerste instantie geruisloos verliep.

 


Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be