Ontsnapping uit Rotterdamse gevangenis

Een gedetineerde is vanochtend ontsnapt uit de Penitentiaire Inrichting De Schie in Rotterdam. Er wordt door de politie gezocht naar de man. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het is niet voor het eerst dat een gedetineerde van De Schie wegloopt.

Rond 9.15 uur werd een melding verspreid dat er een gevangene was ontsnapt. Op welke manier hij heeft weg te komen is nog onduidelijk, maar een bron van het AD meldt dat hij mogelijk in een vuilniszak verstopt zat, die een andere gedetineerde mee naar buiten nam, die werd vrijgelaten. Volgens een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen zat de ontsnapte man vast voor diefstal. Er wordt door de politie gezocht in de wijde omgeving van De Schie. Het publiek is ook gevraagd om uit te kijken naar de man.

Elias A.

Het is niet voor het eerst dat een gedetineerde van De Schie wegloopt. In 2017 nam Elias A. de benen. Hij zat vast voor vier moordpogingen, ontvoering, vuurwapenbezit en diefstal met geweld. Hij ontsnapte na een begeleid bezoek aan een ziekenhuis en werd toen op de Nationale Opsporingslijst gezet. Weken later werd hij op een onderduikadres in Brabant aangehouden.