Ontsnapte Amerikaanse gevangenen gepakt

De drie criminelen die zijn ontsnapt uit een gevangenis in Californië zitten weer vast. Twee van hen werden opgepakt in San Francisco na een tip van een buurtbewoner, de derde gaf zichzelf aan. De afgelopen dagen was een grote klopjacht gaande. De politie waarschuwde dat de criminelen gevaarlijk waren.

De drie – Jonathan Tieu, Hossein Nayeri en Bac Duong – waren veroordeeld voor geweldsdelicten. Ze ontsnapten vorige week uit de streng bewaakte gevangenis door de tralies door te zagen, en wisten op het dak van de gevangenis te komen via een ventilatiekanaal. Met aan elkaar geknoopte lakens konden ze van het dak abseilen.

Niet bewapend

Een vrouw zag afgelopen week een van de mannen op straat bij een witte bestelbus. Zij waarschuwde de politie, en na een korte achtervolging kon Hossein Mayeri worden opgepakt. In de bestelbus werd Johathan Tieu gevonden. De twee waren niet bewapend, maar in de bus is wel munitie gevonden.

Bac Duong gaf zich gisteren zelf al aan bij de politie. Het is niet duidelijk waarom hij zich heeft aangegeven.

Geholpen door vrouw

In de zaak zijn eerder al een aantal personen opgepakt. Onder hen een vrouw die ervan wordt beschuldigd gereedschap aan de mannen te hebben gegeven. Dat ontkent ze, maar ze heeft wel toegegeven een kaart van de gevangenis op Google Maps te hebben laten zien.


De drie ontsnapte mannen. Van links naar rechts: Jonathan Tieu, Hossein Nayeri en Bac Duong