Ontsnapte crimineel alsnog gepakt

De crimineel die afgelopen donderdag op spectaculaire wijze wist te ontkomen aan een politieomsingeling in Amsterdam, is alsnog opgepakt. Het gaat om de 18-jarige crimineel Luciano D. uit Amsterdam. Nadat hij aan zijn arrestatie had weten te ontkomen, hield D. zich schuil in Amsterdam West.

Het gespecialiseerde politieteam FASTNL heeft D. daarop getraceerd, meldt Het Parool. Zijn schuilplaats werd sindsdien in de gaten gehouden. Toen D. het pand verliet, kon een arrestatieteam hem aanhouden. Daar ging een achtervolging aan vooraf.

Ontsnapt na begeleid verlof

De man was eerder al ontsnapt. Hij verbleef in een jeugdinrichting in Lelystad omdat de rechter hem jeugd-tbs had opgelegd, vanwege een poging tot een gewapende overval. Hij kreeg op 31 december een begeleid verlof vanwege een begrafenis. Toen wist hij te ontsnappen.

D. raakte gewond

Er werd sindsdien naar D. gezocht. Donderdag probeerde de politie hem aan te houden, toen hij met drie andere personen in een auto rondreed. Na een omsingeling schiet de politie op de auto. Een aantal inzittenden stappen dan uit, maar de bestuurder – die nu D. blijkt te zijn – gaat er dan vandoor.

De politie schiet dan weer op de auto. Bij de schietpartij is D. geraakt. De politie maakte daarna bekend dat D. vuurwapengevaarlijk was. Een buurtbewoner zag de actie vanuit het raam van zijn appartement, en filmde dat. Bekijk de beelden hieronder.